The man of the game: Forster!

Big Fraser lett január legjobb játékosa a Skót Premier League-ben. Ne is csoda, hiszen gólt nem kapott egész hónapban. Erre a fanyalgók – most épp Peter Shilton bácsi – nem restek úgy reagálni, hogy a skót ligát nem kell komolyan venni és Forsternek, ha valóban ilyen jó, Angliában kellene védenie, ahol többet tesztelnék, hiszen a skót legelőkön főleg csak álldogálni kell két pózna között.

1. Forster válogatott – a Celticből és köszönjük szépen készen van, nem kell tovább tesztelni.
2. Szombathelyen is teremnek olyan kapusok, akik beférnének az angol válogatottba, nem ezen múlik. Azt hiszem a látókör szélességén sokkal inkább lehetne mit állítani.

Lenny válaszában megkérdezte Shiltontól, vajon hány Celtic meccset látott mostanában, illetve hozzátette, hogy ezzel nem segíti Forster Vb-esélyeit, ha elbizonytalanítja. Szerencsére Forster válaszában sincs nyoma kételynek. Kihangsúlyozta, hogy a Celticben védett, amikor meghívták a válogatottba és a Bajnokok Ligájában is játszhat évről évre, ami odalenn délen csak négy csapatnak/kapusnak adatik meg. Így tehát szerencsésnek érzi magát és egyáltalán nem látja akadályát a vébé szereplésnek.

A ligában ráadásul már a maival együtt 12 meccse nem kapott gólt.  Ezt a rekordot Edwin van der Saar tartja 14 meccsel (pontosan 1311 perccel). Mivel a múltheti kettőt a birkabaszók a kupában rúgták, a rekord pörög tovább.

A triplázás már rég, a dupla reménye most egy hete úszott el és ha a „szimpatikus feltörekvő  kiscsapat” a harmadosztályból elverekszik a kupadöntőig, még a végén itt ünnepelhet senkitől sem zavartatva a parkunkban. Ez egy Old Firmnél is keményebb lenne.

Mind Lenny, mind Ally McCoist is a hónap menedszere lett (volt már ilyen, hogy ezek ketten egyszerre…?). Teljes lista itt.